02 септември 2008

Синовете на Брад Пит смаяха Венеция


Брад Пит и синовете му Мадокс и Пакс Тиен от два дни кръстосват Венеция за радост на папараците. Мъжката половина на голямото семейство Бранджелина е тук заради кинофестивала. Мама Джоли е накиприла артистично Мадокс със сини кичури, а Пакс - с руси. Великолепната тройка вече гостува на благотворителна вечеря в хотел "Киприани" заедно с чичо Джордж Клуни и цялата тайфа колеги на татко.

Преди това обаче един от най-желаните ергени в Холивуд направи романтична разходка с лодка из венецианските потайности. Вим Вендерс, шефът на журито тази година, пристигна в Града на каналите със съпругата си Доната. От два дни тук е и 76-годишният режисьор Ермано Олми ("Дървото на налъмите"), който ще получи "Златен лъв" за цялостна кариера. Той се забавлява в компанията на режисьора ветеран Мануел де Оливейра, който тази година навършва 100, и на съвсем малко по-младия Марио Моничели, които ще представят късометражни филми.

Снощи 65-ото издание на форума стартира с филма на братя Коен Burn After Reading, в който освен Пит и Клуни участва и Оскаровата дама Тилда Суинтън. Лентата няма да се бори за отличията, но реакцията на критиката и зрителите към нея ще бъде знак за това, дали Джоуел и Итън Коен могат да повторят успеха си от 2008-а. Тогава техният филм "Няма място за старите кучета" получи 4 оскара. Тазгодишната Мостра ще приключи на 6 септември, когато ще станат ясни новите призьори на златното лъвче.

Няма коментари: