04 септември 2008

Windows 7 ще се стартира много по-бързо



В рамките на проекта Windows 7, Microsoft сформира специален екип, който ще се занимава конкретно с повишаването на произвоидителността на следващата операционна система. За това съобщава в своя блог един от водещите инженери на корпорацията, Майкъл Фортин.
Microsoft отбелязва, че в лабораторията на компанията за добра система се счита тази, стартирането на която отнема не повече от 15 секунди. Но практиката показва, че Windows Vista с инсталиран Service Pakck 1 се зарежда за повече от 15 секунди на 75 % от компютрите, а има и такива, на които тя се стартира до пет минути.
Една от основните задачи, които си поставят разработчиците на Windows 7, е именно намаляване на времето за стартиране. Така например, ще бъде намалено количеството процеси, които ще се стартират заедно с пускането на системата, а така също ще бъдат занижени хардуерните изисквания. Освен това, в следващата версия на Windows ще бъдат внесени промени в логиката и механизмите за предварителен избор при работа с дискове и ще бъдат усъвършенствани инструментите за диагностина на проблемите.
Както е известно, програмната платформа Windows 7 ще се предлага в 32 и 64 битови версии, а на пазара се очаква в началото на 2010 г.

Няма коментари: